Първоначално използван за медицински цели, чаят е доказан стимулант, за който някои хора вярват, че чрез свойствата си влияе не само на тялото, но и на духа.

Чаят е на 2-ро място сред напитките, консумирани по целия свят, а водата – на 1-во. Той е страст, която кара цели народи да спрат ежедневната си дейност, само за да го консумират. Във Великобритания, например, това е в 17:00ч. или т.н. „тий тайм“ – време за чай.

В днешно време все повече и повече хора започват да осъзнават положителните страни на тази напитка.

Ние от TEAHOUSE.BG се наслаждаваме на чая и всичките ми аспекти в собственото си ежедневие. Ето и някои малко по-нетрадиционни и забавни начини на употреба, които ви призоваваме да опитате!

  • Торбичка чай върху клепачите ви може да намали подуването. Може да сложите по една на всяко око и да забравите за кръгове под очите, подути червени очи, а и ще успокои кожата на лицето.
  • Ако си направите вана със зелен чай, той може да спомогне за прочистването и омекотяването на кожата ви.
  • Екстрактът от чай, например, отблъсква комари. Малките кръвопийци няма да ви приближат, а на всичкото отгоре ще ухаете прекрасно!
  • Освежете хладилника си! Оставете няколко използвани торбички чай в отворена купа, а те ще попият всички миризми и ще излъчват ухание на свежест и чистота.
  • Добавете вкус към любимата си храна! Добавете използвани торбички чай към водата, в която готвите паста например.
  • Придайте блясък на косата си. Пригответе 2 чаши чай и ги оставете да изстинат. Изплакванете косата си с тях след като сте се изкъпали с шампоан и ще видите, за какво говорим.
  • Може да използвате чай при чистенето на килими. Изсушете използвана торбичка чай и разсипете съдържанието по килима си. Оставете го за 15 минути и се насладете на уханието след като изчистите с прахосмукачка.

И много други…